TankeFelt Terapi/EFT

TankeFelt Terapi og Emotionel Friheds Teknik

Læs klient historier klik her

“Lone kan afhjælpe alle fobier på under en time.
Hun er fokuseret, nærværende og udfordrende i sin spørgemetodik.
Er du parat til at slippe din fobi, så bestil tid nu.”
– Jette Holm, forfatter og indehaver af “Den Danske Skole for Komplementærterapi” og “TFT skolen”

Her er en amerikansk “reklamefilm” for TFT/EFT – klik på billedet. Der er danske undertekster.

Hvad er TFT/EFT?
Tankefelt Terapi(TFT) er en målrettet terapi, til frigørelse af såvel fysisk som psykisk ubehag, tfttegningtraumer, fobier, nervøsitet, angst, depression, fysisk smerte m.m.

Der bliver med fingerspidser banket blidt på meridianpunkter. Der bliver banket med et 5 grams tryk, det svarer til når et stk. A4 ark, falder på gulvet. Ved at banke i en bestemt rækkefølge/algoritme, nedbrydes kroppens forsvarsmekanisme. På den måde kan man komme helt ind til “benet” og “pille” det ud, så gamle mønstre, vaner, angst og fobier forsvinder. TFT er en meget direkte og konfronterende terapiform som ikke ses i andre behandlingsformer. Den er meget målrettet og virker her og nu. Typisk vil et problem kunne behandles ved 3-5 behandlinger.

Klienten vil, efter en TFT behandling omhandlende er traume, en fobi eller et tilbagevendende uøsnket reaktionsmønster, selvfølgelig have en erindring om problemet.
Men uden at have en følelsesmæssig eller fysisk reaktion på det, såsom koldsved, kvalme, svimmelhed, gråd eller andre former for ubehag. Nogle oplever endda pludselig at kunne smile af deres tidligere reaktioner.

TFT blev udviklet af psykologen Roger J. Callahan i 1980, i frustration over manglende behandlingsresultater. Derudover pinte det ham at opleve mange klienters tilbagefald.
Den klient der satte Callahan på sporet af det der sidenhen blev til TFT, var Mary, der led af vandfobi.
Trods adskillige konsultationer var der ingen fremskridt at spore i hendes tilstand. Marys frustration viste sig fysisk som mavesmerter.
I despration eller en intuitiv indskydelse foreslog Callahan, Mary at banke under øjet mens hun tænkte på sin vandfobi.
Callahan havde også lært kinesiologi og vidste at mavemeridianets startspunkt sad under øjet. Mary bankede og tænkte på vand og det fantastiske skete, vandfobi forsvandt.
De rytmiske bank afbalancerede hendes energibaner, som åbentbart var nøglen til at forløse fobien.
Callahan blev glad og gjorde dette på alle. Det viste sig dog hurtige at det ikke virkede på alle at banke under øjet, det kommer an på problemet om hvad der virker hvor.
Callahan gjorde et stort stykke arbejde ved at teste sig frem til de forskellige rækkefølger/algoritmer man bruger idag. Der sker en stadig udvikling inden for området.

TFT er under stadig udvikling verden over og benyttes i stigende grad af både holistiske behandlere, psykoterapeuter, tandlæger m.fl.

VIDENSKABELIGE STUDIER:
TFT underbygges af videnskabelige studier, blodanalyser,tests og HVR (heart rate variability)
En argentinsk undersøgelse af klienter med angst samt soldater med PSD posttraumatic stress disorder, viste at 90% følte bedring og 76% blev helt symptomfri.