Ernæring

Mad er ikke til at komme udenom, mad er mange ting, og vi behøver den for at leve.
Vi bruger den til glæde, til trøst, til fornøjelse og til hygge.
Kostens betydning for sundheden er gammel kendt, og enhver kultur i historien har brugt maden til både at forebygge og helbrede.

Ordsproget “du er hvad du spiser”, stammer fra antikkens filosofi.
De gamle kinesiske kejsere havde deres egen, personlige diætist i det 4. århundrede f.Kr.
I Ã¥r 390 e.Kr. sagde Hippokrates: “Lad din mad være din medicin og din medicin din mad.”

Alle er eksempler på, at maden er blevet bemærket og husket, og at den er blevet brugt til at fremme sundhed og overlevelse.
At modtage næring er vores mest grundlæggende behov.
Det fundamentale for vores fysiske, psykiske, energimæssige og åndelige eksistens.
Uden næring kan vi ikke leve; det er som en bil uden benzin; kroppens “benzin” er den mad, vi spiser. Hver eneste gang, vi tager en mundfuld mad, fylder vi “benzin” pÃ¥ den mest fantastiske, kemiske mekanisme, kroppen.
Knap 3/4 af Danmarks befolkning vil på et eller andet tidspunkt få ernæringsrelaterede sygdomme, f.eks. hjertekarsygdomme, kræft, overvægt eller diabetes.
Derfor er det vigtigt at sætte fokus på, hvad vi putter i munden.
Maden er nødvendig for at skaffe kroppen næringsstoffer eller “byggesten” til vækst, genopbygning, energi og til at holde kroppens 12 billioner celler i live.
Selv om kroppen økonomiserer og genbruger mange af de tilførte stoffer, er behovet for nye, gode byggematerialer stort.

Næringsstoffer er:
Proteiner, kulhydrater og fedt
Vitaminer, mineraler og sporstoffer
Enzymer og andet (fibre, ilt, vand, lys osv.)

Ingen af næringsstofferne kan undværes, hvis vi skal være raske, og hver eneste celle i os er lavet af den mad, vi spiser.
Vi skal spise for at sikre kroppen det bedst mulige indtag af næringsstoffer, således at kroppen forbliver sund, immunforsvaret styrkes og modstandskraften overfor infektioner og sygdomme øges.